12/24/2016

Kupta Kolay Profiterol Tarifi

Kupta Kolay Profiterol

Kupta Kolay Profiterol

Herkese benden kocaman selam olsun…
Canınız profiterol istiyor ama yapması uğraşlı geliyor ise bu tarif tam size göre.
Havaların ısınmasıyla beraber şöyle soğuk sütlü tatlılar sezonunu resmen açmış bulunmaktayım. Kupta yapılan tatlılar hem pratik, hemde kaşıklayarak yemeyi sevenler için ideal tatlı seçeneği diyebilirim.

Şimdiye kadar birçok kez yaptığım bu lezzeti çikolatalı veya meyve soslu olarak iki çeşit yapıyorum, iki şekilde de mükemmel oluyor. Yapımı oldukça kolay, bir o kadar da lezzetli Kupta Kolay Profiterolleri umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz diyerek, tarife geçiyorum;

Kupta Kolay Profiterol
Malzemeler :

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 Vanilya
  • 1 poşet Krem şanti
  • Tuzsuz sade etimek veya kedidili bisküvi (savoiardi)

Üzeri için:
Çikolata sosu yada Meyve sosu

Yapılışı;
Süt, şeker, un bir tencere içine alınarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Ocak kapatılıp içerisine vanilyada eklenir soğumaya bırakılır.Ilıklaşan muhallebimize toz krem şanti eklenir ve mikserle yüksek hızda kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Servis kuplarımıza önce birer kepçe muhallebiden dökülür ardından küçük parçalar halinde etimek yada kedidili bisküvileri yerleştirilip üzerine tekrar muhallebi dökülür. Kullandığımız kupların büyüklüğüne göre bu işlem iki kat olarak tekrarlanabilir.

Ayrı bir sos tenceresinde 1 poşet çikolatalı veya meyveli sos üzerindeki tarife göre pişirilir, soğuyunca kupların üzerine itinayla dökülür.

1 gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti o kadar daha artacaktır, üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.İçine etimek yerine evde kalan keklerinizi de koyabilirsiniz.
Afiyetle Olsun...

Benzer Yayınlar

Daha iyi bloglar için faydalı bilgilerin yanı sıra blog sitelerine katkıda bulunmak temel amacımızdır. Teşekkürler.

Blogger
Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Kupta Kolay Profiterol Tarifi; hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşın. Teşekkürler.