12/24/2016

Evde Çok Kolay Bir Şekilde Yapılabilecek 20 Kolye Modeli

Etiketler

Evde Çok Kolay Bir Şekilde Yapılabilecek 20 Kolye Modeli

Evde Çok Kolay Bir Şekilde Yapılabilecek 20 Kolye Modeli

Kadınların vazgeçilmez aksesuarları kolyeler… her yerde; ünlülerden, sokak stillerine kadar taşlı takılar, dikkat çekici abartı kolyeler ve boncuklu takılar bu yılın en trend aksesuarları arasından. Tonlarca para verip aldığımız kolyeleri çok az bir maliyetle evde yapmaya ne dersiniz? Bu yazımda sizlere hem kolay hem de şık kolyeler nasıl yapılır fotograflarıyla anlatmaya çalışacağım. Hem eğlenerek yapacağız hem de bir sürü şık kolyelerimiz olacak. Ben sizlere yapılışları göstereceğim ancak siz bunları kullanacağınız kıyafetlere göre rengini, hayal gücünüze göre de şeklini değiştirebilirsiniz. Üstelik yaptığınız kolyelerden ev ekonomisine katkı da sağlayabilirsiniz veya sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Yapımı basit kendisi şık bir kolyemiz. Boncukları bir ipe diziyor sunuz ve saç örer gibi örüyorsunuz. Uçlarına da zincir halkaları taktınız mı işlem tamam

Evinizde kullanmadığınız düğmeleri değerlendirme zamanı. Hatta kullanmadığınız kıyafetlerinizin üzerinden de sökebilirsiniz. Kullanmadığınız kolyelerin zincirlerini de işleme katarsanız sıfır maliyetle böyle güzel kolyeler üretebilirsiniz.

Eminim hepinizin evinde bir gün kullanmak umuduyla bekletilen inci kolyeler vardır. Modası geçmiş düz sade inci kolyenizi ufak dokunuşlarda modern bir kolyeye dönüştürmeniz mümkün. Resimde gördüğünüz gibi ister bir kurdale ile şirin bir görünüm elde edersiniz isterseniz de zincirin üzerine işleyerek şık bir görünüm elde edersiniz.

Yapımı çok basit ama kendisi çok şirin bir kolye yapımı daha... Annemizin nakış için sakladığı iplerden biraz çalarak kolyemizi yapabiliriz Dilerseniz boncukların ucuna takarak süslü bir kolye elde edebilirsiniz. Dilerseniz sadece zincirin ucuna takarak yapabilirsiniz.

Hemen bir püskül yapımı da göstereyim sizlere.

Öncelikle bir keçe alıyoruz, eski önlük yakasıyla veya göz kararıyla yaka şekli çizip kesiyorsunuz. Daha sonra incileri veya taşları üzerine tutkal yardımı ile yapıştırıyorsunuz. Hayal gücünüze ve zevkinize göre üzerine renkli boncuklar veya şekiller de işleyebilirsiniz. Yaparken eğleneceğiniz güzel bir çalışma.

İhtiyacımız olan biraz makrome ipi. İki tane saç örgüsü gibi örüyoruz, bir tel yardımı ile iplerin ucunu bağlıyoruz. Daha sonra birleştirme noktasını dilerseniz yaka iğnesi dilersiniz bir kolye ucu ile birleştiriyorsunuz. Birleştirme noktasına koyacağınız aparatın seçeneklerini kendiniz çoğaltabilirsiniz, bu bir toka ucu da olabilir. İpin rengini kendi kıyafetinize göre değiştirebilirsiniz.

Eski kullanmadığınız gömleğinizin yakasını fotograftaki gibi kesip çıkarıyorsunuz. Daha sonra yine kullanılmayan bir CD’yi parçalara ayırıyorsunuz. Yakanın üzerine tutkal ile yapıştırarak dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

Rengi gitmiş veya kullanmaktan sıkıldığınız bir kolyeniz mi var? Biraz renklendirerek bu sıkıcılıktan kurtulabilirsiniz. Eminim hepiniz ojelerle takılarınızı, tokalarınızı, dekor eşyalarınızı boyamışsınızdır Biraz natural renkleri birleştirerek mevcut kolyenizi renklendirebilirsiniz.

Bir boncuklu kolye örneği daha! Bu kolyeden ben de mavi ve beyaz tonlarını kullanarak yaptım ve inanın çok iyi bir görüntüsü oldu. Yapımı da görüldüğü gibi karışık değil yapmaya başladığınızda bunu anlayacaksınız.

Yine yapımı kolay bir kolye fikri. Halka şeklindeki aparatları tuafiyelerde bulabilirsiniz ancak bulamazsanız veya maliyeti biraz düşürmek isterseniz aynı modeli halkalarla değil de boncuklarla da yapabilirsiniz. Eminim onun da gayet şık bir görüntüsü olacaktır.

Benzer Yayınlar

Daha iyi bloglar için faydalı bilgilerin yanı sıra blog sitelerine katkıda bulunmak temel amacımızdır. Teşekkürler.

Blogger
Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Evde Çok Kolay Bir Şekilde Yapılabilecek 20 Kolye Modeli; hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşın. Teşekkürler.