12/24/2016

Kızarmış Ekmek Üzerine Yumurta Tarifi

Etiketler

Kızarmış Tost Üzerine Yumurta Tarifi

Kızarmış Ekmek Üzerine Yumurta Tarifi - Bir kahvaltı var bir de namı almış yürümüş pazar kahvaltısı var ki bütün kahvaltılardan farklı, hepsinden özel olmalı sanki. Olabildiğince lezzetli, uzun, keyifli ve rahat olmalı.

Ben çoktan uyanmış, çatlak kukilerimden bi tane yemiş, yeşil çayımı alıp maillerimin başına geçmişken daha yeni uyanıp yatağından bile çıkmamış olan Çiğdem'in hani kahvaltı yapacaktık demesi üzerine, e peki madem hadi yapalım cevabını verip buzdolabının başında, yumurtaaa... son iki, ekmeeekk... hah dilimli dengeler varmış... peyniiiirrr... hıımm!! biraz sürülebilir keçi peynirimiz var... o zaman yumurta yapalım! Konuşmalarıyla yukarıda gördüğünüz "ekmek üstü yumurta" sonucuna ulaşıldı.

İki dilim ekmeğin arasına sürdüğüm peynir zaten hafif bir peynirdi, bir de az olunca tadı yetersiz kaldı bence. Taze kaşar peynirini pek sevmem ama siz dilerseniz arasına taze kaşar ya da dil peyniri koyabilirsiniz. Hah! bir de son kalan 3-4 parçayı lorlu muffin için kullandıktan sonra henüz almamış olduğumdan elimde yoktu ama olsaydı peynirle beraber kurutulmuş domates de harika olurdu. Sanırım bu bütünlüğe ulaşmak için tarifi bu hafta sonu tekrar edeceğim.

Farkedilmiyor ancak yukarıdaki fotoğrafta tava ateşin üzerinde ve yumurta tereyağında fokurduyor! Bu da çekerken objektifimin buhar olmadığı tek fotoğraf.


MALZEMELER

2 kişilik

  • 2 adet yumurta
  • 4 dilim tost etmeği
  • Ekmeklerin arası için tercihe bağlı olarak taze kaşar, dil peyniri ya da sürülebilir peynir olabilir. Ben sürülebilir keçi peyniri kullandım
  • Tereyağı
  • Deniz tuzu, kuru nane, pul biber

TARİF

  1. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  2. Tereyağını tavada eritip yumurtaları fotoğrafta gördüğünüz şekilde tavaya kırın. Üzerine biraz tuz serpin. Yumurtalar pişerken 2 dilim ekmeğin arasına tercih ettiğiniz peyniri koyun. Peynirin üzerine biraz kuru nane ve pul biber serpin. Ekmekleri fırın tepsisine alın
  3. Tavadan aldığınız yumurtaları arasına peynir sürdüğünüz ekmeklerin üzerine yumurtaları bozmadan ayrı ayrı  yerleştirin.
  4. 170 dereceye ısıtılmış fırında 2-3 dakika kadar pişirin. Eğer ekmekleriniz daha kıtır olsun isterseniz özcesinde ekmek kızartma makinesinde kızartıp öyle de fırınlayabilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Daha iyi bloglar için faydalı bilgilerin yanı sıra blog sitelerine katkıda bulunmak temel amacımızdır. Teşekkürler.

Blogger
Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Kızarmış Ekmek Üzerine Yumurta Tarifi; hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşın. Teşekkürler.